...

Βιογραφικό

Home  /  Βιογραφικό

Άνταμ Τάλεμπ – Επεμβατικός Καρδιολόγος

Διευθυντής Τμήματος Σύμπλοκης Στεφανιαίας Νόσου – Χρονίων Ολικών Αποφράξεων (CTO), Δομικών Καρδιοπαθειών και Πνευμονικής Αγγειοπλαστικής Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

 

Ο Άνταμ Τάλεμπ μεγάλωσε στην Κέρκυρα και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτησή του, εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως ιατρός στα φυλάκια και στα ναρκοπέδια των ελληνικών συνόρων στον Έβρο, από όπου και απολύθηκε με βραβείο ευδόκιμης υπηρεσίας. Στη συνέχεια υπηρέτησε σε άγονο αγροτικό ιατρείο στο νομό Γρεβενών και, αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις εισαγωγής, ξεκίνησε την ειδίκευσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Αρχικά, εργάστηκε στο ερευνητικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, όπου μελέτησε τους μηχανισμούς αθηροσκλήρυνσης και τη συσχέτιση της νόσου με την λιποπρωτείνη (α) Lp(a), που σήμερα θεωρείται ένας από τους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου και αορτικής στένωσης. Έχει συμμετάσχει στις πρώτες πειραματικές δοκιμές φαρμάκων για την λιποπρωτείνη (α), που σήμερα έχουν πλέον εγκριθεί από τον Αμερικανικό Φαρμακευτικό Οργανισμό (FDA) για χρήση σε ασθενείς.

Καρδιολόγος Αθήνα

Συνέχισε την ειδίκευσή του στην Παθολογία για 3 χρόνια στο νοσοκομείο St Elizabeth TUFTS Medical Center στην Βοστώνη, όπου βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ειδικευόμενος. Έπειτα, ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, όπου τον τελευταίο χρόνο της ειδικότητας του ανέλαβε συντονιστής του εκπαιδευτικού προγράμματος των ειδικευομένων (Chief Cardiology Fellow), ως αναγνώριση του ακαδημαϊκού προσανατολισμού του. Ταυτόχρονα πιστοποιήθηκε από το Αμερικάνικο Συμβούλιο Υπερηχογραφίας Καρδιάς (NBME), αφού πραγματοποίησε και γνωμάτευσε άνω των 1000 triplex, διοισοφαγείων υπερήχων και τέστ κοπώσεως.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στις ΗΠΑ στις πιο σύγχρονες τεχνικές της Επεμβατικής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, πραγματοποιώντας άνω των 3000 επεμβάσεων. Εξειδικεύτηκε στην:

 • Αντιμετώπιση στεφανιαίας νόσου με αγγειοπλαστική, με περαιτέρω εξειδίκευση στη σύμπλοκη νόσο και τις χρόνιες ολικές αποφράξεις (CTO)
 • Ενδοστεφανιαία απεικόνιση με intravascular ultrasound (IVUS) και optical coherence tomography (OCT)
 • Αθηρεκτομή (Rotablation, Orbital atherectomy CSI, Laser atherectomy)
 • Αιμοδυναμική υποστήριξη με ενδοαορτική αντλία (IABP) και με την πιο σύγχρονη αντλία Impella
 • Δομικές καρδιοπάθειες: διαδερμική τοποθέτηση βαλβίδας στην αορτική θέση (TAVI), στη μιτροειδή βαλβίδα (TMVR) και στην πνευμονική βαλβίδα (Melody valve)
 • Επιδιόρθωση της ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας διαδερμικά με Mitraclip
 • Σύγκλειση παραβαλβιδικών διαφυγών
 • Αντιμετώπιση συγγενών καρδιοπαθειών (μεσοκολπική/μεσοκοιλιακή επικοινωνία, ανοιχτό ωοειδές τρήμα, ανεπάρκεια πνευμονικής βαλβίδας, στένωση ισθμού αορτής, υπερτροφική αποφρακτική μυοκαρδιοπάθεια)
 • Σύγκλειση ωτίου αριστερού κόλπου, σε ασθενείς με χρόνια κολπική μαρμαρυγή και αδυναμία λήψης αντιπηκτικής αγωγής λόγω αυξημένης αιμορραγικής διάθεσης ή ιστορικού αιμορραγίας.
 • Αντιμετώπιση ασθενών με πνευμονική υπέρταση λόγω χρόνιας θρομβοεμβολικής νόσου (CTEPH) με τη μέθοδο της αγγειοπλαστικής πνευμονικών αρτηριών (Balloon Pulmonary Angioplasty, BPA), μια τεχνική που εφαρμόζεται σε περιορισμένο αριθμό κέντρων αναφοράς παγκοσμίως.
 • Περιφερική Αρτηριακή Νόσος: αντιμετώπιση ισχαιμίας (διαλείπουσα χωλότητα, χρόνια ισχαιμία κάτω άκρων) με αγγειοπλαστική, αθηρεκτομή και τοποθέτηση stent.

Καθόλη τη διάρκεια της εξειδίκευσής του στις ΗΠΑ παρευρέθηκε σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια, όπου υπήρξε ομιλητής αναφορικά με την έρευνά του στους μηχανισμούς της αθηροσκλήρυνσης, καθώς επίσης παρουσίασε σπάνια επεμβατικά περιστατικά, με πρωτοποριακές τεχνικές για την αντιμετώπιση συγγενών και δομικών καρδιοπαθειών και στεφανιαίας νόσου.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα αναλαμβάνει θέση Διευθυντή Επεμβατικής Καρδιολογίας στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Δείτε αναλυτικά το βιογραφικό εδώ.

Maria Topakitzian
Maria Topakitzian
2023-02-22
Επιστήμονας, επαγγελματίας και άνθρωπος. Δεν τον γνώριζα προσωπικά και τον εμπιστεύτηκα αμέσως. Ο ασθενής αισθάνεται αμέσως ασφάλεια στα χέρια του Άνταμ. Ο ιατρος της καρδιας μας κυριολεκτικα! Με κλειστα ματια! Τα λογια ειναι φτωχα για αυτόν τον ιατρό και άνθρωπο.
ANDREAS VAKIRTZIDIS
ANDREAS VAKIRTZIDIS
2022-10-03
Αποτελεσματικός ιατρός και καλός άνθρωπος. Με σεβασμό στην ανησυχία του ασθενή , εξηγεί τα πάντα με κατανοητό και απλό τρόπο.
Michael K.
Michael K.
2022-09-10
Εξαιρετικός επιστήμονας, πολύ κοντά στον ασθενή και στις ανάγκες του.
Καρδιολόγος Αθήνα

Μια τυπική μέρα στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

Παρουσίαση περιστατικού στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας 2016

Παρουσίαση περιστατικού στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας 2016

Καρδιολόγος Αθήνα

Παρουσίαση περιστατικού στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας 2015

Παρουσίαση περιστατικού στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας 2017

Παρουσίαση περιστατικού στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας 2017

Καρδιολόγος Αθήνα - Δρ. Άνταμ Τάλεμπ

Παρουσίαση περιστατικού συγγενών καρδιοπαθειών στο συνέδριο Transcatheter Cardiovascular Therapeutics (TCT) 2019

Καρδιολόγος Αθήνα - Δρ. Άνταμ Τάλεμπ - Συνέδριο

Από το συνέδριο του American Heart Association (AHA) 2015

Επεμβατικός Καρδιολόγος Αθήνα - Δρ. Άνταμ Τάλεμπ

Παρουσίαση δημοσίευσης ερευνητικών αποτελεσμάτων στο συνέδριο του American Heart Association (AHA) 2015

Καλέστε μας
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.