Δεύτερη Γνώμη

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την σχεδίαση νέων εργαλείων και τεχνικών, οι δυνατότητες αντιμετώπισης βλαβών των στεφανιαίων αρτηριών έχουν διευρυνθεί. Στενώσεις σοβαρά επασβεστωμένες, χρόνιες ολικές αποφράξεις ή ακόμα και επεμβάσεις στα μοσχεύματα που τοποθετήθηκαν με bypass, είναι μόνο μερικές από τις βλάβες που πλέον μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά διαδερμικά με αγγειοπλαστική.

Επεμβατικός Καρδιολόγος

Η δεύτερη γνώμη αφορά:

  • Ασθενείς που έχουν αντιμετωπιστεί χειρουργικά με bypass (CABG) στο παρελθόν και εμφανίζουν στηθάγχη γιατί κάποιο μόσχευμα έχει αποφραχτεί ή στενωθεί, οπότε μπορεί να απαιτηθεί παρέμβαση στο μόσχευμα ή στις στεφανιαίες αρτηρίες.
  • Ασθενείς με σοβαρά επασβεστωμένες στενώσεις στις στεφανιαίες αρτηρίες, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται αθηρεκτομή (rotablation or orbital atherectomy) ή λιθοτριψία (με τα ειδικά μπαλόνια ShockWave).
  • Ασθενείς με χρόνιες ολικές αποφράξεις (στεφανιαίες αρτηρίες που είναι 100% αποφραγμένες για πάνω από 3 μήνες), οι οποιές μέχρι πρόσφατα αντιμετωπίζονταν μόνο χειρουργικά, και αν όχι, τότε για συμπτωματική βελτίωση χορηγούνταν μόνο φαρμακευτική αγωγή.
  • Κάθε ασθενή στον οποίο συστήνεται χειρουργική αντιμετώπιση με bypass και ο οποίος θα επιθυμούσε να αντιμετωπιστεί η στεφανιαία νόσος διαδερμικά με αγγειοπλαστική.

Η δεύτερη γνώμη είναι συμβουλευτική, με μοναδικό γνώμονα την επιστημονική ορθότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση του ασθενούς. Είναι εντελώς εξατομικευμένη πάνω στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε ασθενούς.

Φόρμα Επικοινωνίας

Καλέστε μας