Δεύτερη Γνώμη

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την σχεδίαση νέων εργαλείων και τεχνικών, οι δυνατότητες αντιμετώπισης βλαβών των στεφανιαίων αρτηριών έχουν διευρυνθεί. Στενώσεις σοβαρά επασβεστωμένες, χρόνιες ολικές αποφράξεις ή ακόμα και επεμβάσεις στα μοσχεύματα που τοποθετήθηκαν με bypass, είναι μόνο μερικές από τις βλάβες που πλέον μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά διαδερμικά με αγγειοπλαστική.

Επεμβατικός Καρδιολόγος

Η δεύτερη γνώμη αφορά:

  • Ασθενείς που έχουν αντιμετωπιστεί χειρουργικά με bypass (CABG) στο παρελθόν και εμφανίζουν στηθάγχη γιατί κάποιο μόσχευμα έχει αποφραχτεί ή στενωθεί, οπότε μπορεί να απαιτηθεί παρέμβαση στο μόσχευμα ή στις στεφανιαίες αρτηρίες.
  • Ασθενείς με σοβαρά επασβεστωμένες στενώσεις στις στεφανιαίες αρτηρίες, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται αθηρεκτομή (rotablation or orbital atherectomy) ή λιθοτριψία (με τα ειδικά μπαλόνια ShockWave).
  • Ασθενείς με χρόνιες ολικές αποφράξεις (στεφανιαίες αρτηρίες που είναι 100% αποφραγμένες για πάνω από 3 μήνες), οι οποιές μέχρι πρόσφατα αντιμετωπίζονταν μόνο χειρουργικά, και αν όχι, τότε για συμπτωματική βελτίωση χορηγούνταν μόνο φαρμακευτική αγωγή.
  • Κάθε ασθενή στον οποίο συστήνεται χειρουργική αντιμετώπιση με bypass και ο οποίος θα επιθυμούσε να αντιμετωπιστεί η στεφανιαία νόσος διαδερμικά με αγγειοπλαστική.

Η δεύτερη γνώμη είναι συμβουλευτική, με μοναδικό γνώμονα την επιστημονική ορθότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση του ασθενούς. Είναι εντελώς εξατομικευμένη πάνω στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε ασθενούς.

Φόρμα Επικοινωνίας

Call Now ButtonΕπικοινωνία Εδώ!